ÅPENHETSLOVEN

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester, og sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Dyrøy er omfattet av åpenhetsloven, som skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og sikre allmenheten tilgang til informasjon.

Innen 30. juni hvert år vil Dyrøy offentliggjøre en redegjørelse for aktsomhetsvurderingene på nettstedet i henhold til loven. På skriftlig anmodning har enhver rett til informasjon om hvordan virksomheten håndterer faktiske og potensielle negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Daglig leder er kontaktperson og selskapets e-post (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) benyttes for henvendelser om åpenhetsloven. Informasjonsforespørsler behandles innen lovens krav til svartid, vanligvis innen tre uker.

 

REDEGJØRELSE 2024